Italijanski trio ,,Milanske skale” svirao večeras u Bijelom Polju

Koncert italijanskog tria ,,Milanske skale”, održan je večeras u velikoj sali Centra za kulturu, u okviru Internacionalnog festivala umjetnosti ,,Oda životu 2018”.

Cristiana Vianelli na violini, Riccardo Rijoff  na klaviru, i Livia Rotondi na violončelu uspjeli su da ljubiteljima ovog muzičkog žanra prenesu emocije instrumenata, a prisutni su uživali u kompozicijama L. van Beethoven, Ghost Trio op. 70 nr1 for piano trio, i A. Piazzolla, Four seasons for piano trio.

Pijanista Ricardo Rijoff, kazao je da im je čast što nastupaju u lijepom gradu, Bijelom Polju, i što su dio ovako značajnog festivala.

Cristiana Vianelli rođena je 1974. godine u Milanu. Diplomirala je violinu sa najvišom ocjenom na konzervatorijumu „G. Verdi“ u Milanu, kao i violončelo na konzervatorijumu  „G. Puccini“ u La Spezii. Tokom svoje profesionalne karijere imala je priliku da svira u sklopu nekoliko međunarodnih orkestara, a učešće je uzela i na značajnim festivalima kamerne muzike. Svira violinu “Luigi Gamba” napravljenu 1992. godine u Kremoni.

Ricardo Rijoff rođen je u Milanu 1974., studirao je sa Mario delli Ponti na konzervatorijumu G. Verdi, a diplomirao 1995. Nastavio je studije sa Paolom Bordoni. Dobitnik je nagrade na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Na ljeto 2004. godine debitovao je u Japanu, gdje je od tada gostovao više puta (koncerti u Tokiju, Jokohami, Hirošimi, Mijazaki, Sakaide). Sarađuje sa Haydn Orchester u Bolcanu, a sarađivao je i sa filharmonijskim orkestrom Konzervatorijuma u Milanu.Od 2013. on je klavirska pratnjaoperske klase u muzičkoj školi Antonio Guarneri u Kazatenovu, a sarađuje sa profesorima Edith Martelli, soprano, i Filipom Castiglioni, tenor.

Livia Rotondi rođena je 1972. godine u Milanu. Diplomirala je 1994. godine violončelo na konzervatorijumu ,,G Verdi” u Milanu. Finaistkinja na međunarodnom takmičenju violončela u Scala teatru, maja 2007. godine, a ima odličnu saradnju sa Scala orkestrom i filharmonijom. Svira violončelo Vinćenzo Sannino iz 1901. godine.

U okviru Internacionalnog festivala ,,Oda životu 2018”, italijanski trio ,,Milanske skale”, nastupiće 20. septembra u Zetskom domu na Cetinju, i 21. septembra u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 časova.

Autorka i foto: Eldina Bećirović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE