Festival dječije poezije “Kraljevstvo Bijelih rada” 21. septembra u Bijelom Polju

Peti Međunarodni festival dječije poezije “Kraljevstvo Bijelih rada” održaće se u petak, 21. septembra, u organizaciji JU Centar  za djelatnosti kulture Vojislaav Bulatović Strunjo i NVO Stihom govorim iz Bijelog Polja.

Na festivalu će biti promovisan zbornik odabranih dječijih radova prispjelih na ovogodišnji konkurs, a organizatori će svečano proglasiti pobjednike, ovogodišnje Princeze i Prinčeve, ovog takmičenja za djecu pjesnike – učenike osnovnih škola i uručiti im nagrade.

Biće to ujedno i prilika da se bjelopoljskoj publici predstave i dva specijalna gosta. Naime, na ovoj manifestaciji će svoje pjesme kazivati Radmila Knežević, pjesnikinja iz Budve i Zoran Mićović, pjesnik iz Podgorice.

Kneževićka je inače i osnivač sličnog festivala za djecu u Budvi Male morske pjesme ipriče, te će osim što će predstaviti bjelopoljskoj publici svoje radove, to možda biti i prilika dogovaranja neke nove saradnje jer je ona i režiser i dramski pisac za djecu.

“Nadamo se da ovo može da bude i neki novi početak saradnje Dramskog studija iz Budve, koji vodi gospođa Knežević, sa Dječijom dramskom scenom koja postoji u okviru Bjelopoljskog centra za kulturu. Možda se rode neke nove ideje vezano za gostovanje djece sa primorja na sjeveru i sa sjevera u prestonici našeg turizma”, kazao je jedan od organizatora, Aleksandar Obradović.

Manifestaciju "Kraljevstvo Bijelih rada" je ove godine podržalo Ministarstvo kulture po Konkursu za projekte razvoj kulture na sjeveru, a početak je zakazan za 18 sati u maloj sali Centra za djelatnosti culture.

Izvor: NVO “Stihom govorim”