Urediće salu škole “Marko Miljanov”

JU OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju raspisala je tender za izbor izvođača radova kako bi adaptirali i uredili sportsku salu u vrijednosti od 170.000 eura, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

"Projekat adaptacije sportske sale realizuje se kroz model sufinansiranja Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i Opštine Bijelo Polje, na način da sve tri strane obezbijede dio sredstava, pri čemu je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo oko 100.000 eura, dok su Ministarstvo sporta i Opština Bijelo Polje izdvojili oko 77.000 eura", navodi se u saopštenju.

Rok izvršenja radova je 90 dana, te će adaptacijom sportske sale do kraja ove godine učenici JU OŠ „Marko Miljanov“ imati priliku da se bave sportom u značajno boljim uslovima.

Uređenje sportske sale bjelopoljske škole, samo je jedan od projekata u koji Ministarstvo prosvjete investira kako bi poboljšali školsku sportsku infrastrukturu.

Pored te škole, trenutno rekonstruišu otvorene sportske terene JU OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu vrijednosti 250.000, a u toku je i vrednovanje pristiglih ponuda za izgradnju savremenog sportskog igrališta u JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, vrijednosti oko 300.000 eura, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Izvor:rtcg