Međunarodno pjesničko veče ,,Eno ga, po moru teče Lim“ okupilo značajne književnike

Međunarodno pjesničko veče ,,Eno ga, po moru teče Lim“, posljednje u okviru ovogodišnjih 48. Ratkovićevih večeri poezije, održano je u dvorištu kuće Rista Ratkovića.

Prisutni ljubitelji pisane riječi imali su priliku da tokom programa međunarodnih pjesničkih večeri ovih dana čuju stihove na različitim jezicima, čiji su autori dali značajan doprinos održavanju ove manifestacije.

U okviru večerašnjeg programa predstavili su se, iz Crne Gore Tanja Bakić, Makedonije Vladimir Martinovski, Poljske Evgenijus Kasjanovič, Rusije Tatjana Danilijanc i Škotske/SAD-a Piter MkKeri.

Književnik iz Makedonije, Vladimir Martinovski, već drugi put nastupa na Ratkovićevim večerima poezije, a kako je kazao za Radio Bijelo Polje, ova manifestacija je pravi praznik poezije.

,,Divno je vidjeti i čuti na jednom mjestu autore iz svih krajeva svijeta, to je zapravo proslava poetske riječi. Večeras smo spojili različite vidove poezije, jezike, emocije i osjećanja, i za samo tri dana naučili smo dosta o drugim tradicijama i pristupima prema poeziji, i ovo je za mene predivno iskustvo", istakao je Martinovski, koji je odsvirao i jednu kompoziciju na tradicionalnom makedonskom instrumentu.

On je dodao da vjeruje u budućnost poezije, koja, kako navodi, možda ima malu publiku, ali sigurno zna svoj put.

I književnik iz Poljske, Evgenijus Kasjanovič, iskazao je zadovoljstvo učešćem na ovoj manifestaciji, i prilici da posjeti Bijelo Polje.

Kasjanovič je čitao stihove o zajedničkoj sudbini poljskog i crnogorskog naroda.

Program međunarodnih pjesničkih večeri u okviru Ratkovićevih večeri poezije, moderirali su glumci Jovan Dabović i Miro Nikolić.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE