Knjiga ,,San ulice“ autora Boža Koprivice predstavljena na 48. RVP

U okviru 48. Ratkovićevih večeri poezije, danas je u dvorištu Kuće Rista Ratkovića održana promocija knjige ,,San ulice“, autora Boža Koprivice.

Knjiga koja je objavljena u izdanju Ratkovićevih večeri poezije lična je, i autor u njoj ,,priziva“ i opisuje svoj rodni Nikšić.

,,Vjerujem da su Ratkovićeve večeri poezije objavljivanjem ove knjige proširile i upotpunile izdavačku djelatnost, i siguran sam da će ona učiniti da ova manifestacija ima veću težinu u regionalnom okviru“, kazao je književnik i publicista Balša Brković.

Brković ističe da je najbolja stvar koja se može desiti jednom glumcu - da Božo napiše tekst o njemu, jer kako navodi, ima toliko osjećaja za umjetnost i magiju glume.

,,Drago mi je što je knjiga objavljena baš u okviru ove manifestacije, koja iz godine u godinu pokazuje svoj značaj i kvalitet, ali i okuplja brojne istaknute autora iz regiona i svijeta. Sve bitne stvari, pa tako i ova danas, dešavaju se u dvorištu, jer taj pogled na dvorište vodi prema igri“, ističe Koprivica.

Prisjećanje na mladost, spajanje umjetnosti i sporta, ali i evociranja uspomena na ljude iz određenog perioda, autor Koprivica kazao je da je ostao ,,dužan gradu Nikšiću“, pa otuda i ideja za stvaranjem ovog djela.

,,Čitajući ovu knjigu, na planini i moru, ja sam više puta zaplakao, i pogođen sam njom na više načina. Rado bih ovoj knjizi pisao fusnote, jer likove koje Božo unjoj spominje toliko žive u našim životima“, kazao je književnik Sinan Gudžević.

O knjizi je govorila i docent dramaturgije, Marija Sarap, koja je publici i čitala određene djelove iz knjige. Ona je istakla da je tema o Partizanovcima i fudbalu sastavni dio lika i djela Boža Koprivice.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE