Više od 50 naslova u izdanju JU RVP izloženo na sajmu knjiga u Bijelom Polju

Više od 50 naslova u izdanju JU Ratkovićeve večeri poezije izloženo je danas na sajmu knjiga, koji je otvoren u okviru  jedne od najznačajnih pjesničkih manifestacija, 48. Ratkovićevih večeri poezije.

Među  djelima sjajnih crnogorskih autora, kao i književnika iz regiona, našla su se i dva svjetska imena, Orhan Pamuk i Don Paterson, čija su djela prevedena i objavljena u izdanju RVP.

“Pored organizovanja ove manifestacije, koja je i ove godine internacionalnog karaktera,  najvažniji segment rada naše ustanove upravo jeste izdavačka djelatnost, zato smo i odlučili da na ovogodišnjem sajmu predstavimo i promovišemo sva naša izdanja. Pored knjiga Pamuka i Patersona, svakako je važno istaći da svi ljubitelji književnosti mogu pronaći knjige svih dobitnika nagrade “Risto Ratković” od 2012. godine, kao i Almanah Ratkovićevih večeri poezije,  koji predstavlja presjek svjetskog pjesništva, jer su se u njemu našli pjesnici iz raznih država, čije su pjesma objavljene na crnogorskog, engleskom i njihovom maternjem jeziku ”, naveo je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije, Kemal Musić.

On je dodao da se na sajmu mogu naći i antologije crnogorske,  srpske, hrvatske i bosansko-hercegovačke poezije, Izbor iz crnogorske kratke priče, Antologija ženske crnogorske poezije, studije o Miodragu Bulatoviću, Ristu Ratkoviću, kao i djela  brojnih domaćih autora.

“Cijene knjiga su simbolične, jer nama nije primat zarada, već promocija prije svega crnogorskih autora, ali i književnika iz regiona i svijeta”, podvukao je Musić.

Sajam knjiga biće otvoren naredna tri dana u Kući Rista Ratkovića.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Darko Barič

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE