Sprovedena vježba evakuacije u slučaju zemljotresa u školi

Povodom 13. oktobra - Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, Direktorat za zaštitu i spašavanje, PJ Bijelo Polje, u saradnji sa lokalnim činiocima zaštite i spašavanja - Službom zastite i spašavanja Bijelo Polje, opštinskom organizacijom  Crvenog krsta - Bijelo Polje i kolektivom OŠ “Risto Ratković”, organizovao i sproveo vježbu evakuacije za slučaj zemljotresa u toj osnovnoj školi.

Službenici Direktorata su kroz prethodnu edukaciju i smjernice o postupanju u slučaju evakuacije uveli učenike u simulaciju samog scenarija događaja, a nakon uspješne evakuacije iz prostorija škole - Služba zaštite i Crveni krst su na najneposredniji način demonstrirali učenicima koje bi bezbjednosne procedure i mjere zaštite i spašavanja preduzimale ove službe  kada bi se desio  neželjeni  scenario.

Nastavno osoblje škole je takodje realizovalo dodijeljene im uloge u samom procesu evakuacije i na neposredan način djeci je ukazano na značaj kontinuiteta u ovakvom vidu edukacije, kako bi kao društvo podigli na viši nivo stepen pripremljenosti  za vanredne dogadjaje.

Izvor: FB Opština Bijelo Polje

Foto: screnshoot FB Opština Bijelo Polje

Tekst objavila: Eldina Bećirović