Marković obišao radove, upozorio one koji kasne

Premijer Duško Marković obišao je nenajavljeno četiri gradilišta u Bijelom Polju i Mojkovcu, naglasivši da je zadovoljan projektima koji se razvijaju u skladu s planom, ali je upozorio one koji kasne.

Marković je obišao radove na putu u Bistrici kod Bijelog Polja, koji su dio projekta vezanog za Đalovića pećinu.

 "Imao sam priliku da se uvjerim da radovi dobro teku i da je čitav projekat Đalovića pećine sadržajan i dobro obuhvaćen.  Iz ove perspektive,  vjerujem da ćemo u roku završiti sve započete aktivnosti”,  rekao je premijer, naglasivši da posebno važnim smatra to, što se već sada radi na saobraćajnici od Jadranske magistrale do Bistrice, tako da će cijela dionica biti kvalitetna. „Sa punim zadovoljstvom dijelim utisak o onome što sam zatekao na licu mjesta“, istakao je Marković.

Što se tiče radova na na bjelopoljskoj strani Bjelasice, na putu ka Cmiljači, premijer je izrazio zadovoljstvo  viđenim, rekavši da su raspisani tenderi i da su odabrani dobavljači i ugovoreni poslovi za cio projekat, te da je na tom projektu dinamika  zadovoljavajuća. 

Predsjednik Vlade je obišao i radove na mostu preko Lima koji treba da poveže Sutivan i Njegnjevo, a za koji je kamen-temeljac postavio početkom ove godine. Kaže da nije zadovoljan dinamikom radova, te da će morati mnogo više da se uradi, nego što je to urađeno do sada. 

“Imaćemo razgovore preko nadležnog ministarstva i direkcije,  sa  izvođačem i sa odgovornim ljudima u direkciji. Moramo odgovoriti obavezi koju smo preuzeli, da građane i đake sa ovog prostora ne dovodimo u neprijatnu situaciju“, poručio je Marković.

Premijer je rekao da će nastaviti da prati dinamiku tih projekata važnih za sjeverni region, te da  se neće odustati od namjere da se državni novac troši na kvalitetan i odgovoran način, a da promjene budu vidljive na terenu.  

 

Izvor:RTCG