U Petnjici 11. i 12. oktobra sajam poljoprivrede, organizatori očekuju izlagače iz Crne Gore i zemalja okruženja (video)

Dvadeset četvrti regionalni i 5. međunarodni  sajam  ,,Dani poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti Petnjica 2024” održaće se 11. i 12. oktobra u Petnjici, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kazali su Sabahudin i Sabaheta Novalić, predsjednici lokalnih udruženja koja organizuju ovu poljoprivrednu manifestaciju.

Gostujući tim povodom u emisiji “Građanima u susret” Radija Bijelo Polje, oni su istakli da će i ovogodišnji sajam okupiti brojne poljoprivredne proizvođače iz naše države, ali i da su učešće najavili i brojni izlagači iz zemalja regiona.

,,Ovo je dvadeset četvrta godina kako organizujemo sajam u Petnjici, i sve ove godine činili smo ogromne napore kao organizatori, da ovu poljoprivrednu manifestaciju podignemo na viši nivo. Mislim da smo u tome uspjeli, jer sajam petu godinu zaredom ima međunarodni karakter, pa pored izlagača iz Bijelog Polja, Rožaja, Berana, Andrijevice, Mojkovca, Kolašina, Plava, Gusinja i Petnjice, imamo učesnike iz država regiona”, ističu Novalići.

Dodaju, da ne postoje posebni uslovi za učešće, osim prijavljivanja, kako bi na vrijeme obezbijedili štandove, koji su besplatni. Potrebno je da se zainteresovani prijave za učešće na brojeve telefona 069 690 516 i 069 407 385.

,,Nadamo se da će veliki broj poljoprivrednih proizvođača iskoristiti mogućnost i učestvovati na sajmu, i vjerujemo da će kao i prethodnih godina biti uspješan. Obezbijeđen je i veliki broj nagrada u svim disciplinama, i još jednom pozivamo zainteresovane da se tokom dva dana sajma družimo i razmijenimo iskustva”, poručuju Novalići.

Repriza emisije “Građanima u susret” biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje  od 20:15h

 

AUDIO SNIMAK

Autorka: Tanja Dangubić

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Dalibor Rakočević

Video prenos: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE