Za dane vikenda bez isključenja struje

Uredno je snabdijevanje električnom energijom na cijelom području naše opštine. Za dane vikenda nijesu planirani radovi na mreži, a u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe. Obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice. 

U Crnoj Gori saobracaj se obavlja po pretežno suvim kolovozima. Moguća je pojava sitnijih odrona na putevima koji vode pored rijeka i kosina. Iz Auto moto saveza apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja. 

Iz AMSCG su kazali da je zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje - Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. 

Saobraćaj na putu Poda – Berane obustavlja  se od devet do 12 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta. 

Na regionalnom putu R-10 Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina na snazi je totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila zbog odronjavanja stijene u okviru sanacije kritične tačke Sokolovine od 16.09.2024.godine pa do završetka radova. 

Danas će u našoj zemlji na jugu biti pretežno sunčano uz slab do umjeren razvoj oblačnosti tokom popodneva. Na sjeveru promjenljivo oblačno, od srdine dana duži sunčani intervali, ujutru ponegdje po kotlinama moguća magla. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera, tokom jutra i noći, ponegdje pojačan sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od 6 do 18, najviša dnevna od 15 do 28 stepeni.