Predsjednik Smolović uputio Urgenciju ministarki prosvjete za izgradnju škole u Pripčićima

Predsjednik Opštine Petar Smolović uputio je Urgenciju ministarki prosvjete,nauke i inovacija Anđeli Stojanović Jakšić u vezi sa izgradnjom nove škole u Pripčićima.

U dopisu predsjednika Smolovića upućenoj ministarki Jakšić Stojanović se kaže, da se Opština Bijelo Polje u više navrata obraćala Ministarstvu prosvjete u vezi s problemom školskog objekta u mjestu Pripčići, Područnog odjeljenja Osnovne škole „Risto Ratković u Bijelom Polju, koji je izgrađen 1946. godine, i u veoma je lošem stanju, te je boravak učenika u takvom objektu rizičan.

„Zbog starosti dotrajalosti ovog objekta, nepostojanja u objektu sanitarnog čvora, već učenici i osoblje koriste poljski WC, te neisplativosti njegove rekonstrukcije, lokalna uprava je uradila potrebnu projektnu dokumentaciju i dobila građevinsku dozvolu za izgradnja nove škole za ovo područno odeljenje, a što je sve dostavljeno Ministarstvu prosvete prije četiri godine.

Takođe smo Ministarstvu prosvjete proslijeđivali i obraćanja direktora OŠ „Risto Ratković“, kao i roditelja djece koja pohađaju školu u Pripčićima, sa  namjerom da pomognemo u posredovanju sa nadležnim ministarstvom, te da nađemo zajedničko rješenje kako bi izgradili  novi školski objekat  za ovo područno odjeljenje.  Naime, tokom jučerašnjeg  dana  obrušio se dio plafona u tom školskom  objektu,  te su učenici  primorani da nastavu pohađaju u matičnoj školi „Risto Ratković“, u naselju Nikoljac.

Uvažena ministarko, nadamo se da ćete prepoznati urgentnost ovog problema, te učiniti napor da se u što kraćem vremenskom periodu izgradi novi školski objekat u naselju Pripčići, kako bi učenici ove škole bezbjedno pohađali nastavu“, kaže se u dopisu predsjednika Opštine Petra Smolovića ministarki prosvjete,nauke i inovacija Anđeli Jakšić Stojanović.

Izvor: Opština Bijelo Polje