Nikolina Barać i Tarik Idrizović dobitnici prve i treće nagrade na konkursu FOKUS-a

Nikolina Barać iz Bijelog Polja osvojila je prvo mjesto za priču “Ademov sin” na konkursu za mlade u Crnoj Gori za najbolju poeziju, prozu i fotografiju koje je rapisala NVO Avlija u okviru projekta Festival omladinskog kulturno-umjetničkog stvaralaštva FOKUS, a koji je podržalo Ministarstvo kulture.  Drugo mjesto pripalo je Tijani Draganić iz Nikšića za priču ''Oduzeti zalogaj'', a treće Tariku Idrizoviću iz Bijelog Polja za priču ''Leptir''.

Prvo mjesto za najbolju pjesmu osvojila je Olivera Bjelić iz Mojkovca, sa pjesmom ''Riječi'', drugo Tijana Draganić iz Nikšića sa pjesmom ''Slutnja'', a  treće Marko Vulević iz Andrijevice sa pjesmom ''Vrišti luna''.

Na konkursu  za najbolju fotografiju prvo mjesto pripalo je Andriji Raduloviću iz Nikšića, drugo Draženu Vukčeviću iz Podgorice, a treće mjesto Vladimiru Fuštiću iz Podgrice.

Sve pristigle priče i pjesme biće objavljene u zborniku najbolje poezije i proze mladih iz Crne Gore FOKUS za 2024. godinu, koji će biti promovisan tokom septembra. U toku FOKUS festivala biće organizovane ulične izložbe najboljih fotografija i likovnih radova kao i takmičenje u recitovanju i koncert za mlade. 

Izvor: NVO Avlija