Bjelopoljska premijera predstave "Osmi smrtni grijeh"

U dvorištu kuće Rista Ratkovića, u okviru 54. Ratkovićevih večeri poezije, premijerno je u Bijelom Polju večeras odigrana predstava ,,Samo pošteno  pa ko koga zajebe“  ili „Osmi smrtni grijeh“ po tekstu i u režiji Obrada Nenezića.

 Priču o ljudima koji ne znaju ko su i odakle su, moderna groteska o apokaliptičnom čovjeku - umjetniku koji živi život bez sistema vrijednosti, na sjajan način interpretirali su glumci Moamer Kasumović i Omar Bjramspahić.

U pitanju je prvi projekat novoosnovanog “OMO” teatra, koji su zajedno osnovali Kasumović, Nenezić i Bajramspahić.

Bajramspahić navodi da je životni vijek predstava kratak, te da su zato došli da ideju da naprave novu priču.

,, Potrudili smo se da predstava bude fenomenalna, ne da bude dobra, nego fenomenalna i da produžimo njen žiotni vijek što je duže moguće“, naveo je Bajramspahić, pa dodaje da su  prije dvije noći imali premijeru u Nikšiću,  večeras pred bjelopoljskom publikom, a za  par dana, kako je naveo,  trebali bi imati predstavu  u Pljevljima i ostalim gradovima Crne Gore.

Da je svaka uloga zahtjevna i da je glumcu  gorivo srce i duša, kaže Bajramspahić jer, kako navodi, jedino što ne smiju da rade na sceni je da ne smiju da lažu.

,,Moramo da se potrudimo da to što je napisano nađemo duboko u sebi i pokušamo da izvedemo na način da nam publika vjeruje“, rekao je Bajramspahić.

Kasumović je kazao da su u teatru ,,OMO“, otvoreni za svaki vid saradnje.

,,Mi smo ti prvi članovi, ali mi smo otvoreni za svaku vrstu saradnje.  Naročito sa mladim glumcima kojima treba dati priliku i da im ovo bude neki poligon, da se kale, da stvaraju neka nova iskutva i da sebe jednostvano profiliraju kao ozbiljne glumce“, istakao je Kasumović.

Predstava,,Samo pošteno  pa ko koga zajebe“ biće uskoro odigrana u bjelopoljskom Centru za kulturu.

 

Tekst:Iva Bulatović

Foto:Vladimir Jelić