TETRA sistem za efikasniji rad Službe zaštite spašavanja i Komunalne policije (Video)

Opštinska Služba zaštite i spašavanja i Komunalna policija, prve su službe na sjeveru Crne Gore, koje su analogni sistem komunikacije zamijenile digitalnim TETRA sistemom.  

Kvalitetnija komunikacija unutar ovih ali i ostalih službi u gradu sa kojima sarađuju, doprinijeće njihovom još boljem i efikasnijem radu, rečeno je tokom današnje prezentacije TETRA sitema, koja je u prisustvu predsjednika Opštine Petra Smolovića, obavljena u Službi zaštite i spašavanja. 

Podsjećajući da je bjelopoljska opština prva na sjeveru koja je Službu zaštite i spašavanja i Komunalnu policija opremila TETRA sisitemom, predsjednik Smolović je kazao da na taj način lokalna uprava nastavlja kontinuirani razvoj i ulaganje u sve službe Opštine.

“Ovim sisitemom ćemo funkcionalno biti bolje povezani kako unutar službi tako i među opštinskim službama, posebno u slučaju vanredne situacije. Osim toga, u Službi zaštite danas je prezentovana i nova oprema za zaštitu i spašavanje u udesima i na vodi. Bijelo Polje se kontinuirano razvija, brzo će biti otvoreni Ski centar na Bjelasici i Đalovića pećina sa novim sadržajima, što će iziskivati još veće angažovanje ovih službi”, naglasio je prvi čovjek Opštine, dodajući da će nastaviti sa kontinuiranim infrastrukrtunim i kadrovskim jačanjima ovih službi kako bi u potpunosti bili spremni kako za vanredne tako i za redovne okolnosti.

Za potrebe Službe zaštite i spašavanja nabavljeno je 6 motorola i po jedna kolska i fiksna stanica, za našu lakšu i jednostavniju komunikaciju na bilo kojem dijelu Opštine, kazao je načelnik Službe, Milonja Rakonjac.

“Nabavili smo i dio alpinističke opreme, prsluke za spašavanje na vodi, kao i dasku za lakši transport povrijeđenih tokom saobraćajnih udesa. Sljedeć godine planiramo nabavku još četiri motorole i odijela za spašavanje na vodi”, naglasio je Rakonjac, podsjećaju da je za nabavku nove opreme izdvojeno skoro 14 hiljada eura.

Da će primjena TETRA sistem unapriijediti rad i efikasnost i komunalnih policajaca, siguran je načelnik Muzafer Badžić.

“Cilj nabavke ovih sredstava je bolja efikasnost u radu. Stupanje na snagu Zakona o komunalnoj policiji bili smo u obavezi da nabavimo motorole, koje će omogućiti bolju komunikaciju među službenicima, a bjelopoljska Komunalna policija prva je služba na sjeveru koja je ušla u TETRA sitem”, istakao je Badžić, dodajući da su za potrebe komunalne policije nabavljene po jedna fiksna i kolska i pet mobilnih motorola.

U Službi zašte je nabavljeno 6 motorola,i po jednu kolski i fiksnu stanicu, da bi lakše komunicirali međusobno i da bi naša komunikacija bila jednostavnija na bilo kojem dijelu opštine. On je kazao da je Služba zaštie nabavila i do alpinističke opreme, prsluka za spašavanje na vodi, kao i nabavku daske za lakši transport povrijeđenih tokom saobraćajnih udesa, sljedeć godine biće najabljeno još četiri motorole, odijela za spašavanje na vodi. Za TETRA sisitem iszdvojeno je skoro 14 hiljada eura.

Prezentaciju TETRA sistema obavili su predstavnici kompanije Wireless Montenegro, osnovane iz privatno-javnog partnerstva između Vlade Crne Gore i austrijske kompanije EOSS GmbH Innovations management.

 

Autorka:Tanja Dangubić

Video i foto:Vladimir Jelić

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bez saglasnosti Redakcije zabranjeno je preuzimanje sadržaja sa veb portala Radija Bijelo Polje.