Održan trening ,,Mehanizmi učešća nevladinih organizacija u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou“

Nevladina organizacija Bjelopoljski demokratski centar realizovala je danas trening na temu ,,Mehanizmi učešća nevladinih organizacija u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou“, u prostorijama hotela ,,Bijela Rada“.

Cilj projekta jeste da se jačaju kapaciteti lokalnih NVO, poboljšanje saradnje sa  organima lokalne samouprave i unapređenje tih kapaciteta.

,,Vjerujem da smo kroz ovaj trening ojačali kapacitet 20 lokalnih NVO koje su uzele učešće, i da su stekli nova znanja i iskustva u vezi primjene mehanizama za učešće u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou“, kazao je predsjednik Bjelopoljskog demokratskog centra, Zdravko Janjušević.

Janjušević je naveo da kroz ovakve aktivnosti žele afirmisati NVO, kako bi, kako ističe, stekle samopouzdanje  i dodatne vještine, i u narednom periodu mogle zagovarati interese i inicijative građana Bijelog Polja.

 Nakon završenog treninga koji je vodio profesor Ruždija Strujić, predstavnik NVO ,,Bonum“ iz Pljevalja, zaključeno je da se mora raditi na obostranoj komunikaciji i saradnji, jer bez zajedničkog djelovanja, kako su naveli, ne moguostvariti konkretne rezultate.

Današnji trening nastavak je aktivnosti u realizaciji projekta ,,Aktivna uloga nevladinih organizacija na loklanom nivou – Put do razvoja lokalne zajednice“, koji se realizuje u okviru ,,Moja zajednica – snažna zajednica“, Centra za razvoj nevladinih organizacija.

Autorka: Eldina Bećirović

Foto: Vladimir Jelić; Bjelopoljski demokratski centar

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJA ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE