Pomoć ljekara zatražilo više od 50 sugrađana

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražiloe su 43 osobe, dok je dežurna ekipa 8 puta intervenisala na terenu.

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 08 do 16 sati biti: Raškovina, Čokrlije, Grab – Dauti i Mahala, a od 09 do 16:00 sati struju neće imati: Lješnica, Medanovići, Donja Crnča, Stožer 4, Ribarevine i Pavino Polje, saopštili su iz CEDIS-a.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Lokalni i međunarodni vozovi saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

Saobraćaj u Crnoj Gori danas je umjerenog tokom dana i pojačanog intenziteta na važnijim putnim pravcima u zemlji. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.U zonama radova mogu se očekivati povremena ograničenja ili obustave, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore AMSCG. Na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina zbog sanacije puta obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12 do 14 sati obezbjeđuje se odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina. Na magistralnom putu M-2 dionica Poda – Berane odobrava se totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u periodu od u terminima od 8 do 11 sati i od 14 do 17 sati. Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično odvijanje saobraćaja na mjestima izvođenja radova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Na sjeveru Crne Gore, sunčani periodi i oblaci, uglavnom suvo, ali i dalje svježe. Vjetar slab do umjeren, sjeverni. Temperatura do 25 stepeni.