U Dnevnom centru "Tisa“ održan Dan otvorenih vrata

Danas je u Dnevnom centru ,,Tisa“ Bijelo Polje održan četvrti Dan otvorenih vrata. Cilj ovog događa je da se kroz različite aktivnosti prikaže način i usluge koje ova ustanova pruža djeci sa smetnjama u razvoju.

Osvrnuvši se na dosadašnji rad te ustanove, direkotor Ensad Omerović je kazao da najbolji primjer uspješnog rada jesu mnogobrojne nagrade kao i to da su poslužili i kao primjer za otvaranje još 17 drugih dnevnih centara u Crnoj Gori. Takođe, pohvalio i  njihovu saradnju sa lokalnom samoupravom.

"Od 2004. je jedan dobar i kvalitetan tim ljudi je radio na otvaranju ovog centra u tom trenutku. Jedan od najzasluženijih iz lokalne samouprave u tom trenutku je bio Refik Bojadžić zajedno sa ostalim ljudima iz Ministarstva, UNICEF-a i Udurženja roditelja ,,Oaza“, naveo je Omerović.

Omerović je najavio i buduće planove ovog dnevnog cenra za naredni period, a to su donatorsko veče, izgradnju trećeg sprata ,,Tise“.

,,Planirali smo da 20. juna organizujemo svečanu akademiju u Centru za kulturu, gdje ćemo prikazati i jedan kratak film sa svim našim aktivnostim tokom 20 godina postojanja. Nakon toga ćemo organizovati i donatorsko veče u hotelu ,,Bijela rada“ koje će se odnositi na donacije za izgradnju još jednog sprata postojeće Tise, za korisnike preko 27 godina“ najavio je direktor ove ustanove.

Istakao je to da će se u budućem periodu plasirati i nova online mobilna aplikacija i besplatna telefonska liniju namijenjena roditeljima kojima je savjet ili pomoć ovog centra potrebna.

,,Naš je cilj da tim roditeljima i porodicama pomognemo da dođu do određenih podataka. Imaće ponuđene odgovore i pitanja. Ukoliko ne bude ni jednan odgovor i pitanje zadovoljavajuće za njihovu porodicu, imaće direktan kontakt sa našim stručnim radnikom, a da pritom naši stručni radnici neće pitati kako se taj neko zove“ zaključio je Omerović.

Potpredsjednik opštine Tufik Bojadžić je kazao da Opština Bijelo Polje  pruža usluge i podršku za sve ranjive osobe i pohvalio rad te ustanove kao i rad Dnevnog centra ,,Oaza“ i Male grupne zajednice. 

"Intencija je da se ovaj centar proširi i da pruža usluge i za osobe starije od 27 godina. Opština Bijelo Polje svakako od početka, punih 20 godina u skladu sa mogućnostima finansira Dnevni centar ,,Tisa“ i pruža podrška radu jedne ustanove koja je reprezentativna za nivo države“,  zaključuje Bojadžić.

Tekst i foto: Željko Simović