Na izbornoj konferenciji Demokratske partije socijalista u Bijelom Polju bira se 86 članova Opštinskog odbora

 Opštinska izborna konferencija Demokratske partije socijalista Bijelo Polje, održana je danas uz prisustvo predsjednika partije, Danijela Živkovića.

Živković je istakao da 2024. godina godina partijskih reformi, te da je zadovoljan situacijom na terenu.

“DPS- sređuje prije svega svoje dvorište u susret nekim budućim izbornim izazovima. Očekivati je da nas tokom ove godine očekuje još jedan izborni izazov s obzirom na to da imamo političku nestabilnost na državnom nivou. Vjerujemo da ćemo tokom ove ili možda početkom naredne godine, imati vanredne parlamentarne izbore koje će DPS spremno dočekati”, istakao je Živković. On je naveo da je cilj te partije jačanje partijske infrastrukture i komunikacije sa građanima.

“Da vidimo šta su to problemi, izazovi crnogorskog društva, posebno u domenu životnog standarda, obrazovanja, kulture i zdravstvenog sistema i vrlo brzo ćemo, za nedjelju – dvije, izaći sa našim ekonomskim programom na kojem smo predano radili u prethodnom periodu,” kazao je Živković i dodao da će biti promjena i u Bijelom Polju i u drugim opštinama ,jer, kako je istakao, mora se raditi na stalnom zanavljanju, jer u zanavljanju jeste moć prilagođavanja duhu vremena u kojem živimo.

Kako je kazao predsjednik OO DPS-a dr Elvir Zvrko, pred njima je veliki posao da vrate Crnu Goru na evropski kolosjek, te je ubijeđen  da za to u toj partiji imaju energije, volje i stručne i kadrovske potencijale.

“Današnja izborna konferencija je dio šireg procesa reformisanja partije. Svjesni smo brojnih izazova pred nama, ali odlučni da istrajemo u borbi za očuvanje vrijednosti u Crnoj Gori koji su naša politička determinanta. U tom smislu leži velika odgovornost na novom opštinskom odboru, kao i na drugim unutarpartijskim organima  da bi odgovorili na sve izazove i trasirali uspješan put naše partije” kazao je Zvrko.

Na izbornoj konferenciji članove i simpatizere te partije pozdravili su i koalicioni partneri dr Adnan Striković iz SDP-a, Ernad Suljević iz BS i Ismar Ćorović iz SD-a.

 

Podsjećamo, u aprilu je OO DPS-a izabrao Elvira Zvrka za predsjednika ove partije u Bijelom Polju, a na današnjojn izbornoj opštinskoj konferenciji odabraće se 86 članova Opštinskog odbora.

 

Tekst i foto: Vanja Šabanović