Održan sastanak kluba mladih volontera

U prostorijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje, danas je održan sastanak volontera u okviru Volonterskog kluba Crvenog krsta Bijelo Polje. 

Socijalna radnica u opštinskom Crvenom krstu i koordinatorka Volonterskog kluba Ivana Bulatović, kazala je da je cilj sastanka bio sumiranje postignutih rezultata u proteklom periodu ali i izrada plana aktivnosti za naredni period. Diskutovalo se i o značajnoj ulozi volontera, njihovoj motivaciji, edikaciji i načinu selekcije, priimjerima dobre prakse ali i o brojnim izazovima u radu na lokalnom nivou. 

„Ovakve sastanke ćemo praktikovati najmanje jednom mjesečno kako bi razmjenjivali iskustva sa terena, dogovorili plan aktivnosti za naredni period, razmijenili ideje, družili se ali i unaprijedili kvalitet rada i znanje volontera. Primijetili smo da su srednjoškolci pokazali veliku zainteresovanost za priključivanje i zaista nas raduje činjenica da mladi sve više prepoznaju istinske vrijednosti volonterizma“- kazala je Bulatović. 

Ona je istakla da Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje u narednom periodu planira da unaprijedi rad Kluba volontera, otvarajući vrata za veći broj volontera, jer je organizacija najsnažnija onda kada ima veliki broj volontera i da Crveni krst pruža širok spektar mogućnosti za volontiranje kroz različite programe koji su prilagođeni različitoj motivaciji, potrebama, vještinama i znanju volontera. 

Ukoliko si i ti mlada osoba, puna ideja, želiš da se družiš, pomažeš, da naučiš nešto novo, pridruži nam se! 

Pronađi i ti volontera u sebi! 

Saopštenje: PR Tim Opštinske organizacije Crvenog krsta Bijelo Polje