U Službi hitne medicinske pomoći 76 intervencija

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata, pomoć ljekara zatražilo je 76 osoba, dok je dežurna ekipa 9 puta intervenisala na terenu. 

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

Zbog planiranih radova na elekro mreži, danas će, bez napajanja električnom energijom od 8 do 17 časova biti: Ribarevine, Vrh, Sutivan, Bioča, Okladi, Ostrelj, Strojtanica i Čokrlije, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Željeznički saobraćaj na relaciji Bijelo Polje - Kolašin je normalizovan, pa lokalni vozovi prema Podgorici i Baru saobraćaju po redu vožnje. Normalizovan i međunarodni saobraćaj, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni su dodali da se uredan željeznički saobraćaj očekuje i u nastavku dana. 

U Crnoj Gori saobraćaj se odvija nesmetano, a na dionicama gdje se izvode radovi obavezno je poštovanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, saopštili su iz AMSCG. Oni vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu uslovima i stanju na putu.

Iz AMSCG su kazali da je zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje - Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. 

Saobraćaj na putu Poda – Berane obustavlja  se od osam do 11 i od 14 do 17 sati zbog rekonstrukcije. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta. 

Danas će u našoj zemlji biti malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Ponegdje, uz umjeren do pojačan razvoj oblačnosti, očekuje se kratkotrajno slaba kiša ili pljusak, a moguća je i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 4 do 17, najviša dnevna od 17 do 26 stepeni.