U Briselu pohvaljen doprinos Opštine Bijelo Polje EU integracijama

Na sastanku Zajedničkog konsultativnog odbora komiteta regiona EU i Crne Gore u Briselu održanog 29. i 30. maja na kojem je u crnogorskoj delegaciji učestvovao Petar Smolović, predsjednik Opštine Bijelo Polje, razgovaralo se izmedju ostalog o ulozi crnogorskih opština u procesu pristupanja EU, kao i o korišćenju predpristupnih fondova EU koji su na raspolaganju CG.

U tom kontekstu ekspert EU pohvalio je uspješnost Opštine Bijelo Polje i njenje kancelarije za EU projekte, koja je kroz kroz URBAN Act program aplicirala, i od ukupna 4 projekta koja su prošla iz cijele Crne Gore iz Bijelog Polja su bila 2 najbolje ocijenjena projekta i to projekti: Braking social isolation i in4Green projekt, ukupne vrijednosti 137.000 sa nacionalnim ko finansiranjem. Poredjenja radi u susjednim državama Makedoniji i Bosni i Hercegovini su prošla samo po 2 projekta.

Predsjednik Opštine Petar Smolović zahvalio se EU komitetu i istakao značaj lokalnih vlasti u priključenju EU uz naglasak da na osnovu dvadesetogodisnjeg iskustva ima dosta znanja i iskustva na lokalnom nivou koje država Crna Gora treba da iskoristi u EU procesu, za šta je dokaz višegodišnja uspješnost Opštine Bijelo Polje u dobijanju i implementaciji EU projekata, koja je danas upravo potvrdjena od strane eksperata EU.

Izvor: Opština Bijelo Polje