Danas uredno snabdijevanje električnom energijom

Danas je uredno je snabdijevanje električnom energijom na cijelom području naše opštine. Tokom praznika nijesu planirani radovi na mreži, a u slučaju vanrednih okolnosti biće angažovane dodatne ekipe. Obezbijeđeni su neophodni uslovi za stabilno funkcionisanje, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice.

U Crnoj Gori  se saobraća po mokri kolovozima i uz mjestimično smanjena vidljivost. Duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni, saopštili su iz AMSCG. Oni napominju da je neophodna dodatna opreznost, uz poštovanje pravila saobraćaja i postavljene signalizacije. Iz AMSCG su kazali da je zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Bijelo Polje - Barski Most, granični prelaz Dobrakovo, saobraćaj na mjestima radova promijenjen sa dvosmjernog na naizmjenični. Na magistralnog puta M-2 dionica Poda – Berane, zbog praznika neće dolaziti do totalnih obustava saobraćaja 03.,04. i 05.maja. Saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sve kategorije vozila. U period od 12 do 14 časova svakodnevno, obezbijedjeno je slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta na regionalnom putu R -10.

Danas će u Crnoj Gori biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno i mjestimično kiša ili pljusak praćen grmljavinom i znatno svježije. Očekuje se više padavina tokom prvog dijela dana. Vjetar uglavnom slab do umjeren, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 5 do 14, najviša dnevna od 8 do 19 stepeni.