Učenički bjelopoljski karavan u Mojkovcu za “Noć knjige”

Nakon promocije edicije knjiga za djecu “Leptiri” održane nedavno u bjelopoljskom Centru za kulturu kroz književni čas ”Očima djetinjstva”, ova edicija  biće  promovisana i u Centru za kulturu Mojkovac  23.aprila, u okviru “Noći knjige”, sa početkom u 18 časova.  

“I za ovu promociju biće zadržan isti koncept kao iz prethodne, tako da će i ona biti u znaku dječje kritičke misli i njihovog doživljaja pročitanih knjiga. Na promociji će o knjigama govoriti učenici dvije bjelopoljske gradske škole “Risto Ratković” i “Marko Miljanov”, uz pažnju i podršku svojih mentorki, Andrijane Marinković i Olivere Cvijović. Zahvalni smo organizatorima na pozivu i prilici da predstavimo ediciju, a ujedno i raduje nas što se književna avantura nastavlja kroz još jedno druženje sa mladim kritičarima iz naših škola, kao i prilici da ih čuje mojkovačka publika. Nadam se da će ovo biti pravo druženje i predstavljanje svijeta naših romana i ujedno me raduje što će nam kao podrška u muzičkom dijelu programa biti učenici Osnovne muzičke škole Kolašin – područno odjeljenje Mojkovac, tako da će ovo veče biti u znaku djece”, kaže jedan  od autora, Slobodan Zoran Obradović, koji će ujedno i biti prisutan na promociji.

Svoje viđenje o knjigama daće:

1.„Žorž, kralj đavolski“, autora Slobodana Zorana Obradovića, učenici: Ilijas Mušović i Nedović Vasilije;

2.„Jedna sasvim neobično obična priča“, autora Slobodana Zorana Obradovića, učenici: Blanka Čukić,  Bojana Vlaović i Teona  Kalezić;

3.„Baš Pamuk i druge bajke“, Aleksandra Obradovića, učenici: Asja Džogović, Nikolina Cmiljanić i Hristina Rutović;

4.„Ne umiru leptiri“,Aleksandra Obradovića, učenici: Lejla Guberinić, Lena Dubljević i  Strahinja Cmiljanić;

Kratke odlomke iz romana će čitati Staša Obradović, učenica Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ iz Bijelog Polja.

 

Saopštenje: NVO “Stihom govorim” Bijelo Polje