Isključenja struje u više bjelopoljskih sela

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez električne energije od 8:00 do 14:00 sati biti Đalovići i Ulica III januara, od 9:00 do 16:00 sati Rasovo – Rastoka, Čokrlije, Potkrajci, Ravna rijeka, Majstorovina i Vrh, dok će od 9:00 do 17:00 sati bez struje ostati Mahala, Krstače, Pavino Polje, Bijeli Potok, Grubješići, Kičava, Biokovac, Grab, Kovren, Vergaševići, Gorice, Slatka, Bliškovo i Stožer, saopštili si uz CEDIS-a. Oni napominju da se pomenuti radovi izvode u cilju sigurnijeg i kvalitetnijeg napajanja električnom energijom te da će u  slučaju loših vremenskih uslova radovi biti odgođeni.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, saopštili sui z Vodovoda Bistrica i dodali da se voda redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu.

 Služba zaštite i spašacvanja i juče je bila angažovana na gašenju šumskih požara. Vatrogasci su uspješno ugasili šumski požar u mjestima Dobrinje, Bojišta i Gorice gdje je zabilježen požar na pomoćnim objektima i sijenu.

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 53 osoba, dok je dežurna ekipa devet puta intervenisala na terenu.

 Lokalni i brzi međunarodni vozovi jutros saobraćali po utvrđenom redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Redovan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 U Crnoj Gori danas će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina.Tokom drugog dijela dana padavine će oslabiti, a ponegdje i prestati.Krajem dana ili tokom noći, u planinskim predjelima na sjeveru, kiša će preći u susnježicu i snijeg. Duvaće mjestimično pojačan vjetar, južni, u drugom dijelu dana će oslabiti.Jutarnja temperatura od šest do 17, a najviša dnevna od osam do 20 stepeni.