Ujedi osa i zmija sve češći razlozi obraćanju ljekaru

U Službi hitne medicinske pomoći ljekarsku pomoć tokom protekla 24 sata zatražilo je 76 pacijenata, dok je sedam intervencija obavljeno na terenu. Ljekari ističu da je veliki broj sugrađana pomoć zatražio zbog alergija izazvanih ujedom osa i zmija, te savjetuju povećanu opreznost tokom boravka na otvorenom prostoru.

Zbog radova na elektro mreži bez struje će do 15 časova biti Tomaševo, Muslići, Glibavac, Pape, Grančarevo, Ujniče, Potrk, Sokolac i Barice, saopštili su iz CEDIS-a.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima je uredno, a voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su u Vodovodu Bistrica.

Na porodilištu Opšte bolnice  proteklog  dana rođena je jedna beba.

U Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano zbog povoljnih vremenskih prilika saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG). Oni su vozačima savjetoali da poštuju postavljenu signalizaciju i brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putu.  Zbog miniranja na južnom portalu tunela Suka autoputa Bar - Boljare, na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila do 30 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo.  Tokom jutra, na sjeveru, po kotlinama magla, a u popodnevnim satima slab do umjeren razvoj oblačnosti. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od 12 do 24, najviša dnevna od 25 do 37 stepeni.