Više bjelopoljsdkih naselja danas bez struje

Zbog radova na elektro mreži danas će od 08 do 14 sati bez električne energije ostati   Ravna Rijeka i Majstorovna, od 09 do 17 sati Čokrlije, a od 09 do 16 sati Livadice,Gubavač,Bioča,Crnča, Radulići, Ivanje, Vrbe, Crhalj, Kradenik, Godijevo, Goduša, Sipanje, Ličine, Osmanbegovo selo, Sušica, Šipovice, Stubo, Vrh, Negobratina, Čampari, Lazovići, Moravac, Dupljaci Barice – Džukeljska jama i Rodijelja – Brčve.

Bez struje će od 10 do 11 sati danas biti i Strojtanica, Kisjela voda, Potkrajci, Čabarkape, Sutivan, Dubrave, Kukulje, Livadice, Sela, Njegnjevo, Oluja, Orahovica, Gubavač, Konatari, Ušanovići, Boturići, Rodijelja, Pećarska, Žiljak, Mirojevići, Hasanbegovići, Bistrica, Mojstir, Dolac, Šolje, Jablanovo, Požeginja, Konatari, Unevina, Metanjac, Mioče, Dobro brdo, Dobrinje, Kanje, Dobrakovo, Gostun, Željeznička stanica, Nedakusi, Viniplast, Vunko kotlara, Pelengića trade, Lenka, Imako, Petoljetka, Vunko pogon, fabrika vode “Rada”,  Dječji vrtić, Rasovo, Vlah, Boljanina, Zminac, Kurilo, Loznice – saopštili su iz CEDIS-a. Oni ističu da se navedeni radovi izvode u cilju ikvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom.

Uredno je snabdijevenje vodom na cijhelom području opštine, voda se redovno hloriše pa je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu.

 Služba zaštite i spašavanja tokom proteklog vikenda imala je više intervencija na području bjelopoljske opštine. Kako navode iz te Službe, sve intervencije odnosile su se na gašenje šumskih požara u mjestima Jelah, Šljemena, Rakita, Pećarska, Boljanina, Lijeska, Brestovik i Brzava gdje je gorio pomoćni objekat.

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 62 osobe, dok je dežurna ekipa sedam puta intervenisala na terenu.

 Lokalni i brzi međunarodni vozovi jutros su saobraćali po utvrđenom redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Redovan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, poslijepodne se ponegdje očekuje umjeren razvoj oblačnosti.Vjetar će biti slab do umjeren, u sjevernim predjelima, a tokom noći i na primorju, pojačan južni i jugoistočni.Jutarnja temperatura od četiri do 15, a najviša dnevna od 19 do 27 stepeni.