Isključenja struje u više bjelopoljskih naselja

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez elektrićne energije od 8:00 do 14:00 sati biti Muslići, Ravna Rijeka i Majstorovina, od 9:00 do 16:00 sati Ostrelj, Čokrlije i Unevina, dok će od 9:00 do 17:00 satibez struje biti Rasovo – Rastoka, Mahala, Krstače, Pavino Polje, Bijeli Potok, Grubješići, Kičava, Biokovac, Grab, Kovren, Vergaševići, Gorice, Slatka, Bliškovo i Stožer,  saopštili su iz CEDIS-a. Oni su istakli da se navedeni radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom.

Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda se redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

 Služba zaštite i spašavanja tokom protekla 24 sata imala je osam intervencija na području bjelopoljske opštine. Kako navode iz te Službe, sve intervencije odnosile su se na gašenje šumskih požara u mjestima Trumbarine, Kukulje, Vlah-Borovac, Cerovo, Šljemena i Dolac gdje bio aktivan i požar niskog rastinja.

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 55 osoba, dok je dežurna ekipa trinaest puta intervenisala na terenu.

 Lokalni voz saobraćao je ovoga jutra po utvrđenom redu vožnje, dok je brzi međunarodni voz kasnio 30 minuta, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Redovan željeznički saobraćaj očekuje se u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 Na jugu pretežno sunčano, a na sjeveru promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vjetar, mjestimično i povremeno umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni, a na primorju i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 30 stepeni.