Pomoć ljekara zatražilo više od 80 osoba

U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 85 osoba, dok je dežurna ekipa sedam puta intervenisala na terenu.

Služba zaštite i spašavanja tokom protekla 24 imala je više intervencija na području bjelopoljske opštine. Kako navode iz te Službe, četiri intervencije odnosile su se na gašenje šumskog požara u Majstorovini, Crnišu, Šljemenima i Laholu,uspješno su gasili požar sijena u Majstorovini, kao i zapaljenog smeća u Podima i kontejnera u Nedakusima.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez elektrićne energije od 09 do 16 sati biti Medanovići, Ribarevine, Ostrelj, Ramčina, Zaton, Slijepač most,Lješnica i Čokrlije, dok će od 10 do 14 sati bez struje biti Čokrlije – Cerovići,  saopštili su iz CEDIS-a. Oni su istakli da se navedeni radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom.

 Uredno je snabdijevanje vodom na cijelom području opštine, voda se redovno hloriše te je hemijski i bakteriološki ispravna za upotrebu, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

 Lokalni i brzi međunarodni vozovi ovoga jutra saobraćali su po utvrđenom redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Redovan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, uz umjerenu ili povećanu visoku oblačnost. Vjetar će biti mjestimično umjeren do pojačan, sjeverni i sjeveroistočni.Jutarnja temperatura od četiri do 17, najviša dnevna od 16 do 28 stepeni.