Više bjelopoljskih sela danas bez struje

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez elektrićne energije 8:00 do 14:00 sati biti Ravna rijeka, Rasovo – Rasadnik,od 9:00 do 16:00 sati Bioča, Rodijelja – Brčve, Gubavač i Livadice, dok će od 9:00 do 17:00 sati bez struje biti Čokrlije,  saopšteno je iz CEDIS-a. Oni su istakli da se navedeni radovi izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom.

Služba zaštite i spašavanja juče je bila angažovana na gašenju požara u mjestima Obrov, Cerovo, Kanje, Dobrinje, Kukulje, Okladi, Goduša, Breza i Lozna. Oko dvadeset vatrogasaca sa šest specijalnih vozila bili su na terenu do kasno u noć, kazao je za Radio Bijelo Polje rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Edin Kolić.On je istakao da nijesu bili ugroženi stambeni objekti te da je vatra posljedica ljudske nemarnosti. Kolić je još jednom apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom.

 U službi Hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 62 osoba, dok je dežurna ekipa četiri puta intervenisala na terenu.

Lokalni i brzi međunarodni vozovi jutros su saobraćali po utvrđrnom redu vožnje,  saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Oni su dodali da se redovan željeznički saobraćaj očekuje u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća uz povoljne vremenske uslove za vožnju, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i upozorili da su na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući sitniji odroni.Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 U Crnoj Gori danas će biti malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim periodima.Tokom noći očekuje se jače naoblačenje, u kasnim satima kiša, a lokalno je moguća i grmljavina.Vjetar će biti umjeren do jak, na udare ponegdje i veoma jak, južnih smjerova.Jutarnja temperatura vazduha od pet do 14, a najviša dnevna od 16 do 26 stepeni.