Vukićević: "Ove godine oko stotinu đaka odlazi na regionalna i međunarodna muzička takmičenja" (video)

Sredstva prikupljena na donatorskom koncertu koji su sinoć upriličili profesori Muzičke škole u Bijelom Polju umnogome će olakšati organizaciju putovanja na festivale na kojima će se predstaviti talentovani učenici te škole.

Kako su u emisiji “Muzički talenti” Radija Bijelo Polje kazali direktorica Julka Vukićević i profesor Miloš Vojinović, zahvalni su  na pomoći koju upućuju Opština i Ministarstvo ,ali za ovoliki broj takmičara, kako su kazali, opredijeljena sredstva nijesu dovoljna.

Oni su naveli da  dugi niz godina učenici ove škole donose veliki broj nagrada i priznanja sa regionalnih i međunarodnih festivala, što je i bio podstrek za organizovanje donatorske večeri kao i činjenica da će ove godine na takmičenja otići oko stotinu đaka.

“Već nas ovog vikenda očekuju takmičenja solfeđa na Cetinju, zatim slijedi Festival mladih muzičara Crne Gore koji će se održati u Kolašinu i Mojkovcu, gdje će se po prvi put predstaviti naš hor mlađih učenika pod dirigentskom palicom profesora Miloša Vojinovića, kao i hor starijih učenika koji vodi profesorica Jelena Đaković , a na tom festival će se predstaviti i  četiri kamerna sastava. Nakon ovog festivala slijede nam četiri međunarodna festivala u Tuzli Bečeju i dva takmičenja u Tivtu” najavila je Vukićević. 

Uz muziku iz stranih i domaćih filmova i serija profesori su, uz dogovor sa roditeljima, napravili još jedan tradicionalani koncert na kojem su njihovi prijatelji i građani mogli da doniraju novac za potrebe učenika.

“Imali smo već razrađenu šemu po kojoj smo i predhodnih godina pravili ovakve koncerte, pa smo ove godine upotpunili sa još nekim prepoznatljivim numerama kao što su iz filma Outlander, Čarobnjak iz Oza, Lala land idr. Profesori su izveli i solo tačke uz klavir, violinu flautu, tako da smo napravili jedno uspješno muzičko veče” kazao je Miloš Vojinović.

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto:Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Zoran Rakočević

Video striming: Ljilja Brajković

Audio obrada: Sanida Kajević