Večeras donatorski koncert profesora Muzičke škole

Profesori Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Bijelom Polju organizuju večeras donatorski koncert, a sredstva će biti opredijeljena za učenike škole, kazala je za Radio Bijelo Polje, direktorica te ustanove Julka Vukićević.

“Koncert organizujemo tradicionalno, ali ovoga puta, u dogovoru sa roditeljima, odlučili smo se da napravimo jedno donatorsko veče gdje ćemo, bar se nadamo, prikupiti sredstva koja su nam isključivo potrebna za djecu, odnosno za predstojeće festivale i učešće na njima, jer će ove godine na tim muzičkim susretima učestvovati oko stotinu učenika naše škole” kazala je Vukićević i dodaje da i pored stalne podrške lokalne uprave i ministarstva prosvjete, nedostaju sredstva za učešće na takmičenjima zbog čega su se odlučili na donatorski koncert.

“Ove godine na takmičenja i festivale ćemo imati 25 solo tačaka i kamernih sastava kao i dva hora. Po prvi put nastupiće hor nižih razreda koji vodi profesor Miloš Vojinović, kao i stariji hor pod dirigentskom palicom profesorice Jelene Đaković, tako das mo ove godine baš brojni što iziskuje i velike troškove” kazala je Vukićavić.

Ona je dodala da će se u okviru večerašnjeg koncerta izvoditi muzika iz filmova i serija, a za jednu numeru aranžman je napisao profesor Miloš Vojinović.

“Ovim putem pozvala bih sugrađane da prisustvuju koncertu, uživaju u našoj tematskoj večeri i naravno doniraju sredstva za našu djecu” istakla je direktorica Muzičke Škole Julka Vukićević.

 

Tekst: Vanja Šabanović   

Foto: arhiva RBP