Imenovana radna grupa za rješavanje problema zgrade starog načelstva

Predsjednik Opštine formirao radnu grupu za rješavanje problema zgrade starog načelstva. Imenovana je Komisija koju čine Duško Rušić, sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, predsjednik Komisije, i članovi  Ljubomir Sošić, direktor Direkcije za imovinu i zaštitu prava Opštine,  Haris Malagić, sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu, Muzafer Badžić, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove i  Mensur Hajdarpašić, sekretar Sekretarijata za izgradnju.

Zadatak Komisije biće  da obiđe  zgradu starog načelstva  i prikupi  podatke u vezi s tim objektom,  ispita vlasničku strukturu objekta i zemljišta, tj. parcele na kojoj se objekat nalazi, utvrdi stanje objekta u unutrašnjosti zgrade i postojanje Skupštine  stanara, utvrdi da li su utvrđene naknade  za održavane zgrade, te sa koliko novca raspolažu za tu namjenu. Takođe, obaveza Komisija jeste i da utvrdi koje su nadležnosti Centra za socijalni rad Bijelo Polje i Ministarstva rada i socijalnog staranja u vezi  sa stanarima te zgrade i samog objekta, provjeri da li je objekat zaštićeno kulturno dobro i koje su nadležnosti Ministarstva kulture i Uprave za zastitu kulturnih dobara u odnosu na taj objekat, ali  i to, na koji način  bi Opština, u okviru svojih nadležnosti, mogla da pomogne u zaštiti zgrade  od propadanja. Nakon  svih prikupljenih  podataka, Komisija je da izvještaj sa prikupljenim podacima  dostavi predsjedniku Opštine.

Podsjećamo, ruinirana zgrada starog načelstva a  u kojoj je nekad bio Sud, a kasnije  i sjedište Sreskog komiteta u prilično je lošem stanju. Stanari te zgrade, koji su u stanju socijalne potrebe, protestovali su kako bi ukazali nadležnim institucijama na njihove probleme. S tim u vezi i u skladu sa svojim ovlašćenjima, predsjednik Opštine je odlučio da formira Komisiju sa zadatkom da prikupi navedene podatke u vezi s tim objektom.

Izvor:bijelopolje.co.me