Više bjelopoljskih naselja danas bez struje

  

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom do 14:00 sati biti  Kruševo i Crhalj, dok će od 9:00 do 16:00 sati biti isključeni potrošači  u  selima Čokrlije, Banje selo, Bioča i Pavino polje-Draškovina. U istom terminu bez struje će biti  naselja Rakonje i Nedakusi, saopštili sui z CEDIS-a

Pripadnici službe zaštite i spašavanja proteklog vikenda imali su devet intervencija. Vatrogasci su, između ostalog gasili požare u selima Crnča, Laholo i    Pećarska, gdje je gorelo sitno rastinje, a dopramali sui  vodu mještanima Obrova.

Lokalni i međunarodni brzi voz saobraćali su po utvrđenom redu vožnje , saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.Redovno saobraćanje vozova očekuje se i u nastavku dana.

 U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim putevima, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).Iz AMSCG su upozorili da su na pojedinim dionicama duž klisura i usjeka mogući odroni i vozačima savjetovali da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine.Oni su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila.Iz AMSCG-a su kazali da je saobraćaj na putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 U Crnoj Gori danas prijepodne biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, u drugom dijelu dana i tokom noći pretežno oblačno, povremeno sa kišom.Kasno tokom noći, na sjeveru u planinama, moguć je slab snijeg.Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, vjetar će biti umjeren do jak, južni i jugoistočni.Jutarnja temperatura od nula do 12, a najviša dnevna od šest do 17 stepeni.