Realizovan projekat “U susret Ramazanu – Dođi najdraži”

Realizovan je projekat pod nazivom ,,U susret Ramazanu - Dođi najdraži" čiji je podnosilac Samir Zaimović. Projekat je podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.

Na ovom projektu su učestvovali hor i dramska sekcija koji su imali priliku da predstave repertoar ilahija i kasida kao i ,,Priče o Ramazanu".

,,Kroz sve ove duhovne i umjetničke izraze, nadamo se da ćemo zajedno ojačati našu povezanost s Ramazanom i produbiti našu duhovnu praksu. Ovaj projekat predstavlja spoj umjetnosti, duhovnosti i zajedništva te je namijenjen svima koji žele podijeliti ugođaj Ramazana kroz umjetnost i kulturu.

Glavni cilj našeg projekta je slavljenje vrijednosti islama kroz umjetničke izraze, kao i promovisanje mira i ljubavi prema ljudima. Vjerujemo da je umjetnost moćan alat koji može podstaći dijalog i suživot te da će ovaj projekat doprinijeti jačanju povezanosti među ljudima.

Zahvaljujem se svim saradnicima na neizmjernom doprinosu projektu 'U susret Ramazanu - Dođi najdraži''. Njihova posvećenost i angažman ključni su za uspjeh događaja koji je dirnuo sve prisutne. Nadamo se nastavku uspješne saradnje u budućnosti." - Samir Zaimivić, podnosilac projekta.