Pomoć ljekara zatražilo 78 sugrađana

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 69 osoba, dok je dežurna ekipa 9 puta intervenisala na terenu.

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 9 do 16 sati biti: Osmanbegovo selo, Banje selo, Čokrlije, Čampari i Ostrelj,  od 8 do 16 sati struju neće imati Kruševo, a u terminu od 9 do 17 sati, bez napajanja električnom energijom biće:  Rajkovići, Mahala, Krstače, Pavino Polje, Bijeli Potok, Grubješići, Kičava, Biokovac, Grab, Kovren, Vergaševići, Gorice, Slatka, Bliškovo i Stožer, saopštili su iz CEDIS-a.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja u protekla 24 sata imali su dvije intervencije na području naše opštine. Kako su saopštili, intervenisali su tokom saobraćajne nezgode u Božovića polju i gasili šumski požar u Godijevu.

U gradu i prigradskim naseljima je uredno vodosnabdijevanje, kazali su iz Vodovoda Bistrica i dodali da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

Lokalni i međunarodni vozovi saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

Frekvencija vozila umjerena je na putevima van gradskih sredina, saopštili su iz AMSCG. Duž klisura i usjeka upozoravaju na sitnije odrone. Vozačima savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja. Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina obustavljen, zbog sanacije, za sve kategorije vozila. Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevine –Poda –Berane zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na lokalitetima Ribarevine-Poda i Poda-Berane.

U Crnoj Gori danas će biti oblačno vrijeme, a tokom noći moguća je kiša. Na sjeveru Crne Gore, promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, a tokom noći ponegdje kiša. Ujutru po kotlinama moguća kratkotrajno magla. Vjetar slab do umjeren, na planinama i pojačan južni. Temperatura do 18 stepeni.