Pet osoba sa invaliditetom steklo nova znanja i vještine u okviru projekta „Zajedno možemo“

Pet osoba sa invaliditetom sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje osposobljeno je za poslove kuvar, konobar i vozač distributer u okviru projekta „Zajedno možemo“, koji u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje sprovodi DOO “Trnovica“ od oktobra prošle godine.

Kako je kazala koordinatorka projekta Gordana Šćekić, projektom je predviđeno obučavanje osam OSI za ta zanimanja.

„Obuku koja je trajala tri mjeseca sprovodio je licencirani kadar po programu Centra za stručno obrazovanje i privatna ustanova obrazovanja i osposobljavanja BUS, dok je jedno lice, vozač-distributer obučavao partner na ovom projektu, firma DOO “Solaris“ istakla je Šćekuć.

Šćekuć je dodala da su nakon završene obuke potpisani ugovori sa pet lica, učesnika programa, u trajanju od šest mjeseci i to: tri pomoćna kuvara, jedan konobar i jedan vozač-distributer.

„Nakon isteka projekta zaposlićemo dvije osobe sa invaliditetom u trajanju od devet mjeseci“ kazala je Šćekić.

Sugrađanka Bojana Božović uključena je u projekat i kako je za Radio Bijelo Polje kazala, veoma je zadovoljna.

„Preko ZZZ uključila sam se u ovaj projekat i veoma sam zadovoljna prijemom, odnosom poslodavca, ali i stečenim znanjem koji su nam prenijeli licencirani treneri“ kazala je Božović.

Vrijednost projekta „Zajedno možemo“  je oko 50 hiljada eura, od čega je Zavod za zapošljavanje Crne Gore finansirao 95 posto troškova.    

 

Tekst: Vanja Šabanović

Foto: Vladimir Jelić