U protekla 24 sata pomoć Hitne službe zatražile 73 osobe

U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 63 osobe, dok je dežurna ekipa 10 puta intervenisala na terenu.

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 8 do 14 sati biti Lozna, a od 9 do 16 sati struju neće imati: Ulica Đorđija Stanića, Sjenička zgrada i zgrada ‘Tri ćulafa’, Ribarevine, Ostrelj, Ramčina, Zaton, Tomaševo, Nikoljac – Kotlara (dio naselja oko zatvora), Čokrlije.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice, dodajući da tokom dana očekuju redovan željeznički saobraćaj.

U gradu i prigradskim naseljima je uredno vodosnabdijevanje, kazali su iz Vodovoda Bistrica i dodali da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U većem dijelu zemlje saobraća se po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima uz mjestimicno smanjenu vidljivost po kotlinama  i duž riječnih tokova, saopštili su iz AMSCG. Duž klisura i usjeka upozoravaju na sitnije odrone. Vozačima savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja. Iz AMSCG su kazali da je saobraćaj na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu Sokolovina obustavljen, zbog sanacije, za sve kategorije vozila. Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na magistralnom putu M-2 dionica Lepenac –Ribarevine –Poda –Berane zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta na lokalitetima Ribarevine-Poda i Poda-Berane.

U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno uz moguću kišu, javljaju meteorolozi. Na sjeveru će biti pretežno do potpuno oblačno uz moguće povremene padavine. Vjetar od ranih poslijepodnevnih sati u jačanju, sjeverni. Tokom noći na srijedu jak. Temperatura do 11 stepeni.