Ilm "Mamula all inclusive" sjutra u bjelopoljskom bioskopu

Film ''Mamula all inclusive”, novosadskog reditelja Aleksandra  Reljića, biće prikazan sjutra, 26. januara, u bjelopoljskom bioskopu, od 19.00 sati.

 Tvrđava Mamula na ostrvu Lastavica, na samom ulazu u Bokokotorski zaliv, tokom oba svjetska rata, služila je kao zloglasni logor u kojem su civili zatvarani, mučeni i moreni glađu. Ivo Marković je zatočen na Mamuli 1942. godine, kao osmogodišnjak, i dobro se sjeća mučenja stotina civila od strane italijanskih fašista. Odluka Vlade Crne Gore da ostrvo da u koncesiju, kako bi se od tvrđave napravio ekskluzivni hotel, duboko ga je povrijedila i ponizila. Iako predstavnici Vlade tvrde da se investitor obavezao na izgradnju „jedinstvenog hotela, sa posebnom memorijalnom sobom“, Ivo Marković zajedno sa drugim logorašima, aktivistima nevladinih organizacija, građanima i građankama, protivi se toj odluci i počinje borbu za očuvanje uspomene na nevine žrtve.

Ulaznice za film ''Mamula all inclusive” po cijeni od 3 eura, mogu se kupiti na biletarnici Centra za kulturu, sat vremena prije početka  projekcije, odnosno u periodu od 18.00 do 19.00 sati.  Izvor:Centar za kulturu