U Hitnoj službi 58 intervencija u protekla 24 sata

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražilo je 58 osoba, dok je dežurna ekipa 6 puta intervenisala na terenu.

Zbog planiranih radova na elekro mreži, danas će, bez napajanja električnom energijom od 9 do 16 časova biti: Medanovići, Pavino Polje – Mahala, Lipnica, Ramčina, Čokrlije, Zaton 2 i Vrh, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice.  

Na putevima u zemlji saobraća se po pretežno suvim kolovozima a u višim predjelima mjestimično je moguća pojava poledice, i povećana opasnost od odrona na  dionicama koje prolaze kroz usjeke, saopštili su iz Auto moto saveza. Iz AMSCG podsjećaju da je na putevima gdje je to naznačeno, kao i na auto-putu, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi. Na  magistralnom putu M-2 dionica Lepenac–Ribarevina–Poda–Berane na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvodjenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta. Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila. Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagodjenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja. 

Danas se u Crnoj Gori očekuje promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama magla ili povećana niska oblačnost, a tokom dana moguća je rijetka pojava slabih padavina. Vjetar slab do umjeren, dominantno sjevernih smjerova, tokom drugog dijela dana ponegdje umjeren do pojačan. Jutarnja temperatura vazduha od -5 do 4, najviša dnevna od 4 do 15 stepeni.