Sestre Darija i Dina su tek zakoračile u svijet muzike, a već donose vrijedne nagrade (video)

Sestre Darija i Dina Ramadani pohađaju Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Rožajama i među talentovanijim su učenicima tog područnog odjeljenja bjelopoljske Muzičke škole, a jednako su uspješne i u OŠ “25. maj“ gdje ređaju sve petice.

Gostujući u emisiji „Muzički talenti“ Radija Bijelo Polje, ove šarmantne djevojčice pričale su o svojim nastupima, takmičenjima i nagradama, ali i o ljubavi prema muzici i klaviru koji sviraju od ranog djetinjstva.

Desetogodišnja Dina klavir je počela da svira od svoje četrvrte godine i nakon završetka prvog razreda, kada je trebalo da odabere instrument, odlučila se za klavir i kako kaže, nije se pokajala.

„Sviđao mi se taj zvuk,voljela sam da naučim da sviram i od tada vježbam u klasi profesorice Mersije Fetahović“ kazala je Dina.

I njena sestra Darija uspješno svira klavir od svoje osme godine, takođe u klasi profesorice Fetahović, ali za razliku od mlađe sestre odluku za taj instrument je donijela neplanirano.

„Nisam mnogo razmišljala za koji instrument da se odlučim, jer generalno volim muziku i to mi nije bilo bitno“ iskrena je Darija.

Međutim, iako su tek zakoračile u svijet muzike i umješnost na tom instrumentu savladavaju tek tri godine, ove talentovane djevojčice već su pokazale da su vrijedne i prve nagrade su donijele prošle godine sa međunarodnih takmičenja.

„Ja sam na Međunarodnim takmičenjima u Trebinju i Bečeju osvojila prva mjesta i nosim lijeme uspomene. Lijepa su druženja, upoznavanje i obilazak gradova“ kazala je Dina.

Darija je na takmičenju u Trebinju osvojila treće, a iz Bečeja je donijela drugu  nagradu , no, takmičenja i nastupi tek predstoje, tako da će se već za manje od dva mjeseca održavati kako državni, tako i međunarodni susreti, pa se Darija i Dina  nadaju da će ove godine postići još bolji plasman.

Ove skromne djevojčice su istakle da i pored obaveza u muzičkoj i u osnovnoj školi, imaju mnogo obaveza, ali ,kako su kazale, završe sve na vrijeme  i nađu prostora za igru.

„Imamo vremena i za igru i učenje, samo je važna organizacija. U slobodnom vremenu crtamo, igramo društvene igre, družimo se, ali najviše  slušamo muziku, tako da uz dobru organizaciju stignemo i da se odmorimo od obaveza“ kazala je Darija.

One jednako vole i pjevanje, pa su postale članice dječijeg hora , jer kako su istakle,vole cjelokupan rad u muzičkoj školi gdje se nastavnici trude da im prenesu znanja, a one uzvraćaju tako što vrijedno rade, vježbaju i na nastupima pokazuju sve što nauče. 

 

AUDIO SNIMAK EMISIJE

 

Autorka: Vanja Šabanović

Foto i video: Vladimir Jelić

Audio obrada: Sanida Kajević