U Hitnoj službi 78 intervencija u protekla 24 sata

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata, pomoć ljekara zatražilo je 78 osoba, dok je dežurna ekipa 9 puta intervenisala na terenu. 

Zbog planiranih radova na elektro mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 8 do 14 sati biti Rasovo – Rasadnik, od 9 do 16 sati struju neće imati Ribarevine, Ramčina, Zaton, Čokrlije, Ostrelj i  Jagoče, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice.  

Na putevima u južnim i centralnim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, a na sjeveru mjestimično je moguća pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza. Oni su upozorili na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama, povremeno jake udare vjetra i mjestimično smanjenu vidljivost. Iz AMSCG podsjećaju da je na putevima gdje je to naznačeno, kao i na auto-putu, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi. Na  magistralnom putu M-2 dionica Lepenac–Ribarevina–Poda–Berane na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvodjenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta. Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila. Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagodjenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja. 

Danas će u Crnoj Gori biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje sa slabim padavinama, uglavnom u sjevernim predjelima. U popodnevnim satima u južnim predjelima postepeno razvedravanje. Vjetar tokom dana u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni, krajem dana i tokom noći mjestimično umjeren do jak. Jutarnja temperatura vazduha od -10 do 3, najviša dnevna od 0 do 13 stepeni.