Brzi voz kasnio 120 minuta, lokalni vozovi saobraćaju po redu vožnje

Međunarodni brzi voz jutros je kasnio 120 minuta, dok lokalni vozovi saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice.  

Zbog planiranih radova na elektro mreži, danas će bez napajanja električnom energijom od 8 do 14 sati biti Nedakusi – Dolac, od 10 do 13 sati struju neće imati: Kruševo, Željeznička stanica Kruševo i Pripčići. U terminu od 9 do 16 sati bez struje će biti stanovnici Stožera 3, Kostića, Čokrlija, Babića brijega, Lozne, Sokoca i Strojtanice, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica. 

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata, pomoć ljekara zatražilo je 39 osoba, dok je dežurna ekipa 3 puta intervenisala na terenu. 

U južnim i centralnim djelovima Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, na sjeveru zbog niskih temperatura izražena je poledica mjestimično, saopštili su iz Auto moto saveza.

Oni su upozorili na povećanu opasnost od odrona i povremeno jake udare vjetra, kao i mjestimično smanjenu vidljivost.

Iz AMSCG podsjećaju da je na putevima gdje je to naznačeno, kao i na auto-putu, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi.

Na  magistralnom putu M-2 dionica Lepenac–Ribarevina–Poda–Berane na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvodjenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja ne duže od 30 minuta.

Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila.

Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju prilagodjenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.  

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano. Na sjeveru, ujutru po kotlinama magla, tokom dana osjetno toplije vrijeme. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera, ujutru na jugoistoku umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od -15 do 3, najviša dnevna od 4 do 13 stepeni.