Radnici KP "Lim" angažovani na rasčišćavanju lokalnih puteva

Dežurne ekipe KP "Lim" od ranih jutarnjih sati angažovane su na rasčišćavanju lokalnih puteva u našoj opštini. Kako je kazao direktor tog preduzeća, Muradif Grbović, ekipe sa mehanizacijom rade na rasčišćavanju puteva prema Bistrici, Dobrakovu, Vranešu, dok će prema Bihoru angažovati privatnu mehanizaciju.“Na terenu su tri specijalizovana vozila za čišćenje snijega, jedan traktor i greder i za sada uspijevamo da odgovorimo uslovima na putevima” kazao je Grbović.

Zbog snijega i mećave došlo je do kvara na dalekovodu Pavino Polje pa su bez napajanja električnom energijom ostala brojna domaćinstva na tom području , saopštili su iz CEDIS-a. Kako su kazali, dežurne ekipe su na terenu i rade na otklanjanju kvara. Ostali potrošači u opštini imaju uredno snabdijevanje strujom.

 U Službi hitne medicinske pomoći tokom protekla 24 sata ljekarsku pomoć zatražilo je 49 osoba, a dežurne ekipe su šest puta intervenisale  na terenu. 

Lokalni i međunarodni željeznički saobraćaj ovoga jutra odvijao se po utvrđrnom redu vožnje,  saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice. Redovno saobraćanje vozova očekuje se i u nastavku dana. 

U južnim i centralnim djelovima Crne Gore jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, na sjeveru otežano zbog snijega, poledice i jakih udara vjetra i pojave mećave vidljivost je smanjena, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).Iz AMSCG su upozorili da je na brojnim dionicama povećana opasnost od odrona.Oni su naveli i da je vidljivost je mjestimično smanjena a poledica je moguća na putevima u višim predjelima.Iz AMSCG su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno, obavezna upotreba zimskih guma za sva vozila, bez obzira na to da li postoje zimski uslovi. Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila. Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

 Pretežno oblačno i vjetrovito, povremeno kiša, u sjevernim, većim dijelom centralnim i višim planinskim predjelima na jugu uglavnom snijeg, ponegdje i mećava. Mjestimično se očekuju umjerene padavine i formiranje sniježnog pokrivača. Na jugozapadu već tokom prijepodneva, a od sredine dana i u ostalim oblastima postepen prestanak padavina, krajem dana ili tokom noći na jugu razvedravanje. Vjetar pojačan i jak, na udare olujne jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od -9 do 8, najviša dnevna od -7 do 11 stepeni.