Ministarka kulture i medija Tamara Vujović sa saradnicima boravila je danas radnoj posjeti Opštini Bijelo Polje

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović sa saradnicima boravila je danas radnoj posjeti Opštini Bijelo Polje , kako bi sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, predstavnicima UNDP-a i direktorom JU Muzej Bijelo Polje Željkom Raičevićem , sagledali stanje u kojhem se nalazi Muzej, nakon radova na adaptaciji objekta koji su započeti u junu 2020, a trebalo je da budu završeni iste godine u novembru.

Tom prilikom ministarka Vujović je kazala da misli da se rješenje problema nazire i istakla:

“Nismo daleko od rješenja, ali u ovom trenutku zaista ne bih mogla ništa konkretno da kažem. Ovo je bio jedan radni sastanak, ali kada pogledate brojnu delegaciju koja je došla iz ministarstva iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara, budite uvjereni da želimo da se ovaj problem što prije riješi” istakla je Vujović.

Direktor Muzeja Željko Raičević je kazao da se nada da će problem u vezi sa rekonstrukcijom Muzeja uskoro biti riješen id a će radovi na njegovoj adaptaciji uskoro biti završeni.

“Naglasio bih da je današnji sastanak bio konstruktivan i mislim da će se ubrzo krenuti sa  mrtve tačke s obzirom na brojnu delegaciju koja je danas došla. Rekonstrukcija objekta je započeta u junu 2020 i trebalo je da se završi za 6 mjeseci, međutim došlo je do problema, mijenjala se vlast, mijenjala se mibnistarstva, jedino sam ja tu bio neko ko je pratio i ukazivao na probleme i mislim da smo danas na najboljem putu da riješimo problem” kazao je Raičević.

Za adaptaciju bjelopoljskog Muzeja do sada je uloženo oko 300.000 eura koje su obezbijedili Ministarstvo kulture i medija i Opština Bijelo Polje.

radiobijelopolje.me