Danas uredno vodosnabdijevanje

Vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima jutros je uredno, nema planiranih radova na mreži i ne bi trebalo da bude isključenja. Voda je hemijski i bakteriološki ispravna za piće, saopštili su iz Vodovoda Bistrica.

Zbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 8 do 14 sati biti Lozna. U terminu od 9 do 16 sati struju neće imati Rakonje, Kostići, Babića brijeg, Čokrlije, Crnča, Radulići, Ivanje, Vrbe, Crhalj, Kradenik, Godijevo, Sipanje, Ličine, Osmanbegovo selo, Sušica, Goduša, Stubo, Vrh, Negobratina, Lazovići, Čampari, Đalovići, Moravac, Dupljaci, Šipovice, Sokolovac, Ujniče, Grančarevo, Rajkovići, Krstače, Mahala, Grubješići, Kičava, Pavino Polje, Bijeli potok, Biokovac, Bliškovo, Kovren, Vergaševići, Gorice, Slatka i Stožer, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata, pomoć ljekara zatražile su 83 osobe, dok je dežurna ekipa 7 puta intervenisala na terenu.

Lokalni i međunarodni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, a uredan željeznički saobraćaj očekuje se i u nastavku dana, saopštili su sa bjelopoljeske željezničke stanice.  

Na većini puteva u našoj zemlji saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima i uz  smanjenu vidljivost. Pojava poledice je moguća  mjestimično u višim predjelima, saopštili su iz Auto moto saveza. Ovakve vremenske prilike pogoduju pojavi odrona zbog čega je neophodna oprezna vožnja na putevima koji vode duž klisura i usjeka, prilagođena uslovima na putu i poštovanje pravila saobraćaja. 

U Crnoj Gori danas će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimično kiša. Na sjeveru, sredinom dana u planinama snijeg, koji će se tokom noći proširiti na niže predjele, a u kasnim satima i na centralne i više planinske predjele na jugu. Više padavina krajem dana i tokom noći. Mjestimično će duvati umjeren do jak južni i jugoistočni vjetar, poslijepodne u sjevernim predjelima umjeren do jak sjeverni. Jutarnja temperatura vazduha od 3 do 14, najviša dnevna od 6 do 18 stepeni.