Uručeni novogodišni poklon paketići

Povodom novogodišnjih praznika, Opštinska organizacija Crvenog krsta Bijelo Polje, u saradnji sa lokalnom samoupravom, donatorima, partnerima, tradicionalno je i ove godine obezbijedila veliki broj novogodišnjih poklon paketića za mališane sa teritorije bjelopoljske opštine.

"Kao i prethodnih godina, opštinski Crveni krst je i ove godine obezbijedio veliki broj novogodišnjih poklon paketića, koji su u protekllim danima distribuirani našim najmlađim sugrađanima." - kazao je sekretar opštinskog Crvenog krsta, Zoran Rudič.

Rudić je dodao da su u saradnji sa lokalnom samoupravom, partnerima ove godine obezbijedili preko 1500 poklon paketića, a ujedno se i zahvalio svim donatorima.

Ivana Bulatović iz opštinskog Crvenog krsta, kazala je da su novogodišnm poklon paketićima obradovali djecu sa ruralnih područja naše opštine, djecu sa smetnjama u razvoju, djecu u inkluzivnoj nastavi, korisnike Doma starih, mališane RE populacije, ali i djecu koja potiču iz socijalno ugroženih porodica.

"Tokom prvog dana podjele mališanima je poklone uručio predsjedik opštine Bijelo Polje, Petar Smolović sa saradnicima, a mališani su tokom narednih dana imali priliku i da se druže sa zaposlenima i volonterima Crvenog krsta" - dodala je Bulatović.

Bulatović se zahvalila ADRA Crna Gora, koja je i ove godine donirala 400 poklon paketića, koji se razlikuju od onih kalsičinih, u kojima se nalaze samo slatkiš,i i dodala da djeca iz Njemačke sakupljaju igračke, didaktički materijal, knjige, razne slatkiše, i da se to se pakuje u paketiće, koji se distriburiaju širom Evrope, kako bi stigli do svakog mališana i kako bi ih obradovali za vrijeme novogodišnjih praznika.

"Veliko nam zadovoljstvo pričinjava što smo na ovaj način obradovali ovako veliki broj mališana, a ovo je ujedno bila prilika i da pozovemo sve na humanost i društvenu odgovornost, kako bi što veći broj djece sa teritorije naše opštine, ali i cijele Crne Gore, dobilo bar po jedan novogodišnji poklon paketić, kako bi nasmijano provelo nastupajuće praznike sa svojim porodicama“, - zakljućila je Bulatović.

Iz opštinskog Crvenog krsta zahvalili su se lokalnoj samoupravi, donatorima, svim mališanima, učiteljima, profesorima, rukovodstvu, škola i ustanova na toplom prijemu i lijepim željama povodom nastupajućih praznika.

Izvor: OO Crvenog krsta Bijelo Polje