Bez isključenja struje danas, sjutra i za dane praznika

Uredno je snabdijevanje električnom energijom, i danas, sjutra, kao i za dane praznika, 1. i 2. januara, nema planiranih radova na elektro mreži, saopštili su iz CEDIS-a.

Iz Vodovoda Bistrica su saopštili da je u gradu i prigradskim naseljima uredno vodosnabdijevanje i da je voda hemijski i bakteriološki ispravna za piće.

U Službi hitne medicinske pomoći u protekla 24 sata pomoć ljekara zatražile su 73 osobe, dok je dežurna ekipa 6 puta intervenisala na terenu.

Lokalni vozovi jutros saobraćaju po redu vožnje, dok je međunarodni kasnio 60 minuta, saopštili su sa bjelopoljske željezničke stanice.

Učesnike u saobraćaju očekuju pretežno suvi kolovozi, dok je vidljivost mjestimično smanjena, saopštili su iz AMSCG. Na putevima preko prevoja i u višim planinskim predjelima moguća je pojava poledice u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na sitnije odrone. Savjetuju maksimalno opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja. Do 30.12. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvodjenja radova kao i povremena totalna obustava saobracaja, ne duža od 30 minuta na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 dionica Lepenac –Ribarevine – Poda – Berane na lokalitetima Ribarevine-Poda i Poda-Berane. Od 31.12.2023.godine do 09.01.2024.godine neće biti kraćih obustava saobraćaja.

U Crnoj Gori, u posljednja 24 sata, dogodile su se 23 saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe lakše povrijeđene. Iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije kazali su da se u Podgorici dogodilo 12, a u Bijelom Polju tri nezgode. Po jedna nezgoda evidentirana je u Danilovgradu, Herceg Novom, Tivtu i Nikšiću, a u Budvi i Baru po dvije. Izdat je 301 nalog za uplatu novčanih kazni i podnijeto 46 prekršajnih prijava.

Na sjeveru Crne Gore jutros magla ili niski oblaci, tokom dana i sunčani periodi. Više sunca biće u planinama gdje će duvati umjeren do pojačan jugozapadni vjetar.  Najviša dnevna temperatura od  6 do 11 stepeni. Na jugu, umjereno do pretežno oblačno uz kraće sunčane periode. Vjetar slab do umjeren uglavnom jugoistočni. Temperatura na primorju do 15  stepeni.