Članovi dječije pozorišne radionice izveli predstavu "Ah, ta ljubav"

Pero džomba, Šiško, Krle, Giga strašni, Mita krempita, Juca debeljuca, Duca, Daca, Liza i Maza, likovi iz predstave “Ah ta ljubav” po tekstu Toda Nikoletića, a u režiji Iska Mulabegovića, proveli su večeras bjelopoljsku publiku kroz dogodovštine, nedoumice, prve simpatije i ljubavi.

Naime, ansambl Pozorišne radionice za djecu bjelopoljskog Centra za kulturu izveo je večeras ovu popularnu predstavu za svoje sugrađane koja ih je pozdravljala aplauzima i ovacijama.

Srtarija grupa mladih glumaca uspješno je donijela poučan tekst, kako je kazao Isko Mulabegović, o tome kako prevazići određene situacije kada je jedna vrsta vršnjačkog nasilja u pitanju.

“Mi svakako živimo u ovom svijetu gdje je nasilje svakodnevno, ali ova predstava se bavi onim dječijim nestašlucima,na zanimljiv i duhovit način govori da je pored ambicije, želja i ljubavi u životu potrebno i znanje i obrazovanje. Predstava je dobro prihvaćena, mali glumci su dobro iznijeli uloge, tako da smo spremni za reprizu i sjutra veče u istom terminu” najavio je Mulabegović.

U predstavi igraju: Boško Rakočević, Vladimir Kljajević, Zeid Mušović/ Matija Bugarin, Said Kolić, Jusuf Nuhodžić/Blagota Konatar, Hana Balić/Nađa Jelić, Rebeka Rovčanin, Majra Kasumović, Mona Omerhodžić/Nur Gušmirović, Andrea Cimbaljević.

Muziku potpisuje Bekan Sadiković. 

Tekst i foto: Vanja Šabanović