Kroz projekat „Dani samostalnosti LSI uz podršku“ obezbijeđena personalna asistencija LSI u trajanju od pet mjeseci

Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac u partnerstvu sa Udruženjem mladih volontera“ Iskra“ realizovalo je projekat „Dani samostalnosti LSI uz podršku“ koji je finansijski podržan od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Tim povodom na konferenciji za medije koordinatorka projekta Milka Stojanović je istakla da se projekat sprovodio sa ciljem obezbjeđivanja usluga socijalne i dječije zaštite licima sa invaliditetom u skladu sa njihovim realnim potrebama i u skladu sa međunarodnim standardima i mogućnostima države.

„Tokom trajanja projekta organizovana je obuka za pružanje usluga personalne asistencije za deset asistenata sa evidencije Biroa rada uz obezbijeđene sertifikate o završenoj obuci. Obezbijeđena je usluga personalne asistencije za tri korisnika u trajanju od pet mjeseci, a nakon obuke  pet gerontodomaćica za pružanje pomoći u kući za stara lica sa invaliditetom u ruralnom području obezbijeđena je njihova usluga u trajanju od pet mjeseci za deset korisnika“ istakla je Stojanović.

U ime lokalne samouprave Miloš Kljajević je pohvalio posvećen rad Udruženja, koji su sa postignutim rezultatima postali prepoznati ne samo u gradu, već i šire.

„Lokalna uprava će se i u narednom periodu truditi da izađe u susret ovom Udruženju koji godinama unazad ostvaruje rezultate i ozbiljno pristupa problemima sa kojima se LSI susrijeću“ kazao je Kljejević.

I predstavnica Biroa rada Bijelo Polje Milic Pavićević je kazala da ZZZ već godinama u kontinuitetu sarađuje sa Udruženjem te da će se takva praksa nastaviti i ubuduće.

 

Redakcija Radija Bijelo Polje