Zajedničkim djelovanjem NVO sektora i političkih partija do veće participacije građana

Samo ustanovljenjem zajedničkih platformi djelovanja političkih subjekata i NVO sektora, zasnovanim na jakim akcionim agendama, može se povećati nivo participacije građana u kreiranju lokalnih javnih politika, zaključeno je na javnoj debate, odžanoj proteklog vikenda u Bijelom Polju.

Naime, participacija građana u kreiranju lokalnih javnih politika i iznalaženje mehanizama kvalitetnijeg učestvovanja građana u donošenju odluka na lokalnom nivou, bila je tema o kojoj su predtsvnici politčkih partija diskutovali u okviru druge javne debate koju je organizovalo NVO “Novi poredak”.

Javna debata bila je prilika da predstavnici Demokrata i Ure, SDP-a, Ujedinjene Crne Gore, Saveza za pomirenje, kao i Crnogorske, prezentuju potencijalna rješenja u odnosu na postojeći problem, a svoje mišljenje o nažalost nedovoljnoj participaciji građana u donošenju odluka na loklanom nivou iznijeli su i predstavnici nevladinog sektora.

Takođe, tokom javne rasprave izneseni su i podaci o indeksu prisutnosti, aktivnosti i senzibilitetu partija u odnosu na potrebe građana prema lokalnoj samoupravi i poslije održanih lokalnih izbora.

Podsjetimo, javna debata realizovana je u okviru projekta ,,Građani za bolju lokalnu zajednicu”, koji sprovodi NVO Novi poredak, u partnerstvu sa CDT-om, a u okviru projekta Action see.

Izvor: saopštenje NVO “Novi poredak”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE